#13 Når overgangsalderen skaber stress

Vi er i julemåneden og stress er på manges læber. Her i årets mørkeste måneder har vi allermest travlt. Lidt et paradoks. Men jeg taler ikke om julestress i denne episode men derimod om den stress der kan følge med at være i overgangsalderen.

 

Jeg er oppe i fugleperspektivet og jeg snakker generelt om hvad overgangsalderen kan byde på – også i forhold til stress. Men fordi vi er i den mest stressende måned af året ville jeg gerne komme med mit take på, hvordan vi kan blive ekstra presset nu. Hvis du har overgangsalder stress så er december måned måske ekstra svær for dig og det kan der være en god forkalring på.

 

Det kan lyde lidt mærkeligt at jeg som er så positiv og glad for overgangsalderen også snakker om at den kan være stressende. Men det ene udelukker ikke det andet og stress er overordnet set heller ikke negativt eller dårligt. Det føles ikke rart at være ramt af stress men stress har også et potentiale og er også et wake up call. 

 

Der er en del ting ved overgangsalderen som kan føles stressende og det er vigtigt ,at vi kaster lys over det så vi kan gøre noget andet. Forebygge og justere så denne livsfase IKKE føles som svær og overvældende.

Jeg kommer ind på 8 forskellige stressorer og en af dem er gaslighting fra fagfolk hvilket er både trist men også et virkelig nødvendigt område at arbejde på at ændre. Jeg kommer selvfølgelig også ind på hvordan du og vi i vores kultur kan forebygge overgangsalder stress.

 

I episoden nævner jeg min nye gratis E-bog 10 enkle råd til din overgangsalder – få det bedre inden ugen er omme. Det er ikke et quick fix men din første plan for at mærke små ændringer og støtte din krop på helt basale områder.

Du finder e-bogen HER.

 

Du kan som altid booke en gratis session med mig hvis du har brug for at tale med en ekspert på området. Sammen kan vi finde en vej for at du kan trives virkelig godt i din overgangsalder. Du booker HER.